Kapcsolat

Tel: +36-20/9-315-313 
       +36-70/4-085-476

Tel: 06 20/ 9-528-884  ( iroda )
E-mail: inox(kukac@)inoxtechnology.hu  

           inoxtechnologykft@gmail.com

Iroda/ ügyfélfogadás: 8000 Székesfehérvár, Rába utca/ Körösi utca  

 (csomag szálításkor kérem keressen irodai számunkon! )

Másodlagos Telephely: 8000 Székesfehérvár Börgöndi út 8-10.

Építkezés miatt átmenetileg szüneteltetjük ezt a telephelyünket!


Nyitvatartás:
Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 15.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Facebook

Innovative VET Scalable Micro-Credential Solutions that Engage, Explore, Explain....

 

Innovative VET Scalable Micro-Credential Solutions that Engage, Explore, Explain....

Cégünk részt vesz az Európai Únió által támogatott hegesztők képzését és oktatási rendszerüknek fejlesztését támogató pályázatban a FIVE ( Innovative VET Scalable Micro-Credential Solutions that Engage, Explore, Explain, Elaborate and Evaluate ) Projektben magyar konzorciumi partnerként a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft-vel közösen. A projekt célkitűzését alább részletesen bemutatjuk. A projekt időtartama 2024-2027.


Elindult a FivE Projekt!


Örömmel jelentjük be a FivE Projekt elindítását, amelyre egy kétnapos dinamikus találkozó során került sor, 2024. január 17-18-án a norvégiai Drammen városában.

A projektben három európai ország, Norvégia, Szlovénia és Magyarország vesz részt. A projekt egy elkötelezett, az EWF - Európai Hegesztési Szövetség, nemzeti szakképzési szolgáltatók valamint a termelő iparági szektor képviselőinek bevonásával létrejött konzorciumot egyesít, amelynek minden résztvevője aktívan hozzájárul szakértelmével a FiveE
sikeréhez.

Hazánkat ebben a projektben a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. mint szakképzési szolgáltató, illetve az iparági szektorból az INOX Technology Kft. képviseli.


A projekt rövid áttekintése és célja:
A FiveE egy úttörő kezdeményezés, amelynek célja egy innovatív, ágazatokon átívelő, skálázható, transznacionális szakképzési és -képzési platform azonosítása, fejlesztése, tesztelése és kísérleti megvalósítása. Ez a platform a kompetenciákat (CU – Competence Units) fogja felhasználni és bontja ezeket további kisebb mikró-minősítésekre (MC – Micro
Credentials), ezzel hangsúlyozva a munka-alapú tanulási gyakorlatok modernizálásának és digitalizálásának szisztematikus változását fejlesztését, miközben így hozzájárul az úgynevezett tiszta „zöld” átmenethez.
A projekt sikeréhez elengedhetetlen a szakoktatási-és szakképzési szolgáltatók valamint az iparágak közötti szoros és összehangolt együttműködés.
Az elképzelés, hogy termelő iparágak tanulói egy alulról felfelé építkező megközelítés szerint fognak tudni haladni a szakképzési útjukon, ahol lehetőségük lesz kipróbálni és egyenként tanulni az egyes kompetenciákat. Amennyiben a tanuló érdekesnek találja és sikerrel teljesíti az egyik kompetenciát, folytathatja tanulmányait egy következő
kompetenciával, így sok sok kis mikró-minősítéshez juthat hozzá, melyek együtt végül kitesznek egy teljes tanfolyamot, ami már nemzeti minősítést ad vagy az Európai Hegesztési Szövetség által elismert európai diplomát eredményez.
Ezt az alulról felfelé építkező megközelítést alkalmazva létrehozható egy Nemzeti Készségfejlesztő Fórum. A fórumba be lesznek vonva az iparági és a szakképzési szolgáltatók egyaránt, hogy mint legfőbb érintettektől érkezzenek a javaslatok a megfelelő protokoll-elvek kidolgozásához, fejlesztéséhez és az irányításhoz, amelyeket figyelembe kell majd venni a CU-kompetenciák kidolgozása, szabványosítása és kiadása során, hogy
valóban magasszintű mikró-minősítéseket hozhassunk létre.

vissza